cv-ketel

Met regelmatig cv-ketel onderhoud gaat uw ketel langer mee, blijft deze veilig door reguliere inspecties van onze monteur én voorkomt u (dure) storingen. Bovendien bespaart u op uw stookkosten, want een goed onderhouden ketel is energiezuiniger. Legt u zich liever niet vast, kies dan voor een APK van uw ketel.

Zonder regelmatig cv-ketel onderhoud kunnen er storingen optreden, kunnen onderdelen aan de cv-ketel kapot gaan en gaat het gasverbruik omhoog, wat tot hogere energiekosten leidt. Bekijk in de tabel hieronder wat er zonder regelmatig onderhoud stuk kan gaan aan uw cv-ketel.

Cv-ketel zelf onderhouden

Naast regulier onderhoud door de vakman, kunt u zelf ook zorgen voor een langere levensduur van uw cv-ketel. Zo kunt u regelmatig uw cv ontluchten. Dit zorgt ervoor dat de luchtbellen en het tikkende geluid uit uw radiatoren verdwijnen. Met het bijvullen van de cv-ketel zorgt u dat de waterdruk in de ketel op peil blijft. Met een paar minuten werk kunt u zo zelf klein onderhoud aan uw cv-installatie verrichten.

Wanneer er sprake is van een open toestel, haalt de cv-ketel de lucht uit de ruimte waarin hij is geplaatst en bij een gesloten cv-ketel komt de lucht van buiten. Deze open toestellen hebben een verhoogd risico dat er koolmonoxide ontstaat in de ruimte waarin het toestel hangt. Van Aadcv mag u altijd een vakkundige en veilige installatie en professioneel onderhoud verwachten. Aadcv vindt de risico’s die open toestellen met zich mee brengen te groot en adviseert iedereen met een open toestel een veiliger gesloten toestel aan te schaffen. Bij ieder open toestel zou tevens ook een co-melder aanwezig moeten zijn, zodat de kans op koolmonoxidevergiftiging beperkt wordt. Heeft uw open toestel een storing of reparatie nodig? Weet dan dat u altijd op Aadcv kan rekenen.

Waarom kiezen voor onderhoud aan uw cv-ketel

Langere levensduur
Hierdoor stelt u de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel uit.

Veiligheid
Reguliere inspecties verhoogt brandveiligheid en verlaagt kans op lekkage van

koolmonoxide.
Voorkomt storingen

Kleine problemen worden opgelost.
Zo voorkomt u dat uw cv-ketel op een ongunstig moment uitvalt.

Voorkomt dure reparatiekosten
Cv-ketel onderdelen gaan langer mee bij goed onderhoud.

Energiezuinig
Een onderhouden ketel is energiezuiniger. Dit scheelt wel tot 10% op uw energierekening.

Milieuvriendelijk
Met minder CO2 uitstoot en betere verbranding van gas is een goed onderhouden cv-ketel beter voor het milieu.